2009

 2009.01.01. 08:32

Most, hogy a nagy ünneplések végére érünk (közben jól belefáradunk a pihenésbe), azon gondolkodom, hogy egy év mitől új?

Valószínüleg a számozástól. Ez a legegyszerűbb válasz a kérdésre. Nem nyelvészkedni akarok - nem is nagyon értek hozzá - , de az új jelentése: más (másik), az eddigiektől eltérő. Jelen esetben nem "termelési végtermék", aminek kialakult, megtestesített változata lenne az új, hanem  a mérhető idő egy váltó pillanata.

Az sem mérvadó, hogy jár-e minőségi (mennyiségi) változással az új megjelenése, bekövetkezése. Azt persze tudom, hogy közgazdasági értelemben van jelentősége. (Költségvetési év, banki elszámolások stb.)

Személy szerint nagyon örülnék annak is, ha a régi (óév) minőségében folytatódna. Magyarul: megmaradna az életszínvonal (aminek persze rengeteg összetevője van), ebből következően megmaradna a munkahelyem. Nem okozna gondot az élet fenntartásához szükséges költségek kifizetése, megtarthatnám jelenlegi egészségi állapotomat. Ha ezek az "alap" dolgok megmaradnak a jelenlegi szinten, akkor is romlásról, csökkenésről beszélhetünk, mert ezek a költségek az új évben kiszámíthatóan magasabb lesznek.

Azzal kívánok mindenkinek boldogabb új évet, hogy akkor se csüggedjen el, ha csak a 2008-as szintet tudja megtartani. (Sajnos a Földnek ezen a tájékán ez is eredménynek számít)

 

Címkék: új 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://buszista.blog.hu/api/trackback/id/tr91851194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sebee 2009.10.02. 01:21:38

activitiben többször kellett lerajzolnunk, így felkeltette az érdeklődésünket, hogy mégis mi a ...-t jelent az, hogy kefelevonat. Ha veleki lenne olyan kedves, és elmesélné nekünk, nagyon megköszönénk=)
süti beállítások módosítása